Posts

Showing posts from February, 2015

PAST TENSE

Image
Hello guys and peeps ! A negative day today.





Sometimes people can't let themselves get rid from the past. But keep telling the others to let it go. Sometimes we told people to be strong, but we keep ourselves weak(despair). Sometimes we asked people to move forward, but we keeping ourselves static and not moving at all. Sometimes we said to people to search new inspiration, but we keep ourselves surround with the past aspiration.

And we keep saying to people 'Be the present' but we let ourselves labyrinth with the past.

Fake(?) Haha.

We keep smiling but deeply in our heart there were thousands thorn. We keep cheering but there was sadness behind it. We pretended to be strong, tbh actually we need someone.

Once, I wanted to disappear from people. They doesn’t need me at all. Because everyone will die, and people will not remembering us isn't ? So, is it necessary for ourselves knowing people, in fact we know they WILL forget us?

I know world is like hell. But reality i…

SEMPURNA BUKAN INFINITI

Bismillahhirrahmanirrahim.

Assalammualaikum, alhamdulillah pada hari ini. Lama tak update blog. Lama ternanti nanti ke(?) Eh, ada ke, adeh -.-' *sila baling tomato* Memang aku kuat perasan pun. Orang yang kenal aku memang akan kata gitu. Aku 'buat' kuat perasan untuk bergelak je dengan kawan-kawan.

Gelaklah selagi kotak ketawa anda masih berfungsi. (Okay, banyak tengok spongebob)

Tahun ini last year bermanja dengan ahlul-ahlul sekolah. Last year juga nak gelak sakan dengan kawan-kawan. Last year juga dapat bahan kawankawan. Last year juga dapat nak menangis sesama dengan kawan. Last year juga dapat buat presentation gila-gila. Last year nak kena marah dengan cikgu puas-puas. Last year dapat kenal bebudak junior.L ast year, tinggalkan pusat sumber sekolah yang aku bernaung diatasnya selama 4 tahun. Dan last year juga dapat pandang kerek dengan junior perempuan yang gedik tergelak macam sakai tahap infiniti yang suaranya nyaring lebih dari pontianak! (Sila jaga gelak anda wahai…

NOTA DARI 'MALAIKAT'

Beg aku campak ke tepi. Bergegas ke rak buku, ambil sekeping kertas. Melakar suatu perasaan. Perasaan sukar ditafsirkan. Sesuatu yang tidak dijangka. Ya, lagi sekali. Aku rindu dia. Sangat merindui.

Pertemuan kami sangat singkat, tetapi perjalanan hidup antara kami sudah seperti abad yang lamanya. Pertemuan yang tak dijangka.

Dahulu, aku menerima sekeping nota dari seseorang yang aku sendiiri tidak ketahui, tapi aku juga senang dengan kehadiran nota itu. Apa yang mampu aku luahkan adalah, terima kasih.

Jika aku mampu, ingin sahaja aku buka jendela dan jerit sepuasnya.
Jika aku mampu, ingin sahaja aku terbang ke langit mencari gerangan dia.
Jika aku mampu, hendak sahaja aku bawanya ke syurga bersama.

Kerana dia faham aku. Kerana dia ada untuk aku. Kehadiran sekeping kertas itu pasti ada nilainya untuk aku, kerana dia tahu apa yang di alami aku.